NHL-ből a kávéfőzéséig
2019. november 21. írta: Nők a pultnál

NHL-ből a kávéfőzéséig

Jelentem a hír igaz, az emberek jelentős része a (z amerikai) filmekből jól ismert óriási kávétartállyal vagy bögrével a kézben felszerelkezve közlekednek.

4104ecec4cbbae48a0bb92e6dcce.jpg
Járj az ország bármely szegletében, a kávé-fánk kombó mindig elérhető lesz és megkérdeznétek egy kanadait, hol vette a kávéját, az esetek nagy többségében a válasz Tim Hortons lenne. (A név nem elírás, az évek során elhagyták a birtokos jelzőre utaló aposztrófot).

931-20160429-044616-3933-110315_best_donuts_max-784x410.jpg

Ennél kanadaibb sikersztorit nem igen ismerünk, ugyanis az egykori NHL hokisa: Tim Horton 1964-ben nyitotta meg első üzletét, melyben kávét és fánkot árult. Három évvel később csatlakozott hozzá Ron Joyce, majd 1974-ben, Horton halálos kimentelű autóbalesete után kivásárolta a családot.

07163321.jpg

Az üzlet igazi sikersztorinak bizonyult, mára több millió dollárt hoz évente (2013-ban 424 milliót).

A  Tim Hortons mára Kanada leggyorsabban növekvő üzletlánca: 3665 kanadai és 869 amerikai étterme van, valamint 56 a Perzsa-öbölben. Kanadában 96 ezer embert foglalkoztat.

A cég kétszer annyi üzletet nyit Kanadában, mint a McDonalds. A kávépiac 62%-át uralja, míg a Starbucks mindösszesen 7%.

A kanadaiak több kávét isznak, mint bármely más nemzet, évente kb. 14 milliárd csészényit, ebből 2 milliárdot ad el a Tim Hortons.

Manapság a fánk és  kávé mellett szendvics és leves is kapható, valamint a saját márkájú szemes kávéjuk és bögréjük. A Tim Hortons elképesztő sikerét még a McDonald's sem tudta Kanadában megtörni: a gyorséttermek közül egyértelműen Timi a legnépszerűbb.

menu_es_arak.png

Sikerességükhöz nagyban hozzájárul az évente megrendezésre kerülő roll up the rim to win néven futó nyereményjátékuk, melynek során csak fel kell hajtani a papír pohár peremét és azonnal láthatóvá válik nyereményünk. Ez lehet a próbáld újra-tól elkezdve, ingyen kávén át kézpénz nyeremény vagy akár egy új autó is. Az idei nyereményjáték során 306 millió (!!!) poharat adtak ki. Jelen sorok irója két ingyen kávét nyert (muhaha).

roll-up-the-rim.jpg

A fekete leves ára 1-2 dollár között mozog, nyilván ez függ a kávé méretétől is.

Én személyesen az espresso kávé nagy rajongója vagyok és olyan feketén iszom, mint az éjszaka, ezért a Tim Hortons-t csak nagyon ritkán és végszükség esetén látogatom. A legújabb fejlesztésük egyébként egész iható (sötét pörkölésű), igaz a legkisebb méret is két deci. A fánkjuk viszont veszélyesen jó és egy soha nem elég.

patriota_fank.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nokapultnal.blog.hu/api/trackback/id/tr7712031991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása