Zseniális írók, faramuci szokások
2019. december 04. írta: ricchiepoveri

Zseniális írók, faramuci szokások

Furcsa szerzet a zsenialitás, lenyűgöző és félelmetes egyben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy legtöbb kedvenc írónk bizarr szokásairól, furcsa babonáiról számtalan anekdota kering.

Egy regény befejezéséhez szigorú menetrendhez kell igazodni, legalábbis ezt vallotta Jack London, aki nem nyugodott meg, míg ezer szót nem írt egy nap, de még ő is csak kismiska Stephen Kinghez képest, akinek kétezer szó a napi penzuma.

5722032716_ee7c6a4a3a_o.jpg

                                                                   King, a maximalista

Truman Capote hihetetlenül babonás volt. Soha nem kezdett el, és nem fejezett be egy művet sem pénteken. Kényszeresen kerülte a tizenhármas számot, és minden egyes alkalommal , amikor rágyújtott, ügyelt arra, hogy ne hagyjon háromnál több csikket a hamutartóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nokapultnal.blog.hu/api/trackback/id/tr878440924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása